Kleurentherapie.                                     Vragen   Contacteer ons 

Ook wel bekend als Chromotherapie, is gebaseerd op de positieve effecten van kleuren op de mens om zo de lichaamenergiecentra’s of chakra's in evenwicht te brengen. Onbalans in de energiecentra’s worden als de belangrijkste oorzaak gezien achter het ontstaan van ziekten. Onbalans, die zou kunnen optreden op de fysieke, emotionele, spirituele en mentale niveaus, wordt hersteld met kleurentherapie. Het hele spectrum van kleuren is afgeleid van zonlicht. In het licht spectrum vibreert elke kleur met een andere frequentie.De trillingen/kleuren zenden energie uit die wordt gebruikt om de lichaamsenergie-centra of chakra’s in evenwicht te brengen. Deze vorm van genezen met behulp van kleuren werd al duizenden jaren geledenen gebruikt en kan worden teruggevoerd naar het oude Egypte en Griekenland. In India, spreken oud-Indiase geschriften, zoals Atharvana Veda, van kleur genezing die ontstaan door middel van de stralen van de zon. De traditionele Ayurveda bevestigt de helende kracht van kleuren.

De energie van kleur.

Elke cel in het lichaam heeft licht energie nodig. De natuur zelf is vol van kleur. Het is dan ook geen verrassing dat we worden aangetrokken door kleur. Kleur is energie. De trillingen van kleuren worden gebruikt om  de balans van de fysieke, emotionele en geestelijke toestand van de mens te verbeteren. Harmonieuse, rustgevende kleuren en kleurcombinaties, de belangrijkste triggers voor genezing, worden gebruikt om de gezondheid en innerlijke harmonie te bevorderen. De energie van kleur beinvloedt onze stemming, gezondheid en ons denkproces. Wanneer we ons meer bewust zijn van de energie van kleuren , helpt dit om ons patroon van gezondheid en welzijn te transformeren .  Belangrijk is dat de stemmingsverbeterende eigenschappen van kleuren helpen om de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.
 
 
Invloed van kleuren.
 
• ROOD stimuleert de hersenactiviteit, verhoogt de hartslag, ademhaling en bloeddruk, prikkelt de geslachtsklieren. Het bekrachtigt het eerste chakra (stuitje).Het verwarmt ons en stimuleert ons fysiek en activeert ons bloed. Het is een goede kleur om te dragen als we verkouden zijn en bij een slechte bloedsomloop. Te veel rood kan overstimuleren en sommige ziekten verergeren. Hoge bloeddruk is een indicator van te veel rode energie in het lichaam. Het is een kleur van oorlog, welvaart, vuur, en de rijzende zon.Spiritueel is het de basiskleur van vuur en verbindt ons met ons fysieke zelf. 
• ORANJE is de kleur van vreugde en wijsheid. Het beïnvloedt het tweede chakra (sacraal). Het geeft energie, stimuleert de eetlust en het is een goede kleur voor ziekten van de dikke darm en spijsvertering. Spiritueel is het de kleur van de vreugde. Het verbindt ons met onze emotionele zelf.
 
• GEEL is het solar plexus chakra. Het geeft energie, verlicht depressie, verbetert het geheugen, bevordert de eetlust en helpt bij problemen met de spijsvertering. Spiritueel is het de kleur van wijsheid en verbindt ons met onze mentale zelf.
 
• GROEN beinvloed het hart chakra. Het heeft een kalmerend effect en balanceert het zenuwstelsel. De groene kleur is rustgevend, ontspannend, zowel mentaal als fysiek, helpt mensen die lijden aan depressie, angst, nervositeit. Het is een goede kleur voor hartaandoeningen, hoge bloeddruk en maagzweren. Aangezien groen groei stimuleert moet deze kleur worden vermeden bij kanker en andere tumoren. Spiritueel is het de kleur van de liefde en verbindt ons met volmaakte liefde.
 
• BLAUW is de kleur voor de keel chakra. Het is een goede kleur bij ziektes van de luchtwegen of keel infecties. Blauw is rustgevend en afkoelen voor ons systeem en is dus een goede kleur om te hoge bloeddruk tegen te gaan. Spiritueel is het de kleur van gezondheid en verbindt ons met holistisch denken.
 
• INDIGO is de kleur voor genezing van het voorhoofd chakra. Het is een goede kleur voor sinusitis, immuniteitsproblemen, en alle problemen met betrekking tot het hoofd . Te veel van deze kleur kan leiden tot depressie. Spiritueel is het de kleur van intuïtie en ze verbindt ons met onze onbewuste zelf.
 
• VIOLET is de kleur van het kroon chakra. Het werkt reinigend, versterkend en bewustwordend, onderdrukt de eetlust en verschaft een rustige omgeving. Het beïnvloedt het skelet van het lichaam. Het is een goede kleur voor het verbeteren van immuniteit, kankerachtige aandoeningen en artritis. Ook zuivert het het systeem en is een uitstekende kleur voor hoofdpijn en migrains. Spiritueel is het de kleur van het geloof en verbindt ons met onze spirituele zelf.
 
Vragen   Contacteer ons