Infrarood stralers                                Vragen   Contacteer ons 
 
Er zijn veel verhaaltjes en verkooppraatjes in de wereld van IR sauna's. Welk de beste zijn, welke een medische heilzame werking hebben,... neem alles met een korreltje zout. Feit is dat IR straling wordt opgewerkt en deze op de huid en onder de huid komt. De warmte moet nog altijd 'getransporteerd' worden door het bloed. Er zijn 3 types golven, zie beneden, en op dit ogenblik is een combinatie van zowel Magnesiumoxide stralers en full spectrum stralers de beste oplossing, op voorwaarde dat deze DIMBAAR of REGELBAAR zijn en beiden afzonderlijk aan- en afgezet kunnen worden. Je hebt het beste van 2 soorten stralers.
De houtsoort, Red Ceder of "iets anders", is meestal persoonlijk. Red Ceder ruikt goed, heeft een anti bacteriële werking, is harder maar is duurder in aankoop.
 

Magnesiumoxide stralers versus Keramische langegolf stralers
Keramische Langegolf stralers produceren 100% IR-C straling, Metalen Magnesiumoxide stralers leveren ook een stukje IR-B straling waardoor de stralers meer dieptewerking bevatten. Hierdoor ontspannen de spieren sneller en op een dieper niveau. Daarbij gaan Magnesiumoxide stralers eindeloos mee terwijl Keramische stralers na verloop van tijd afnemen in stralingsintensiteit. (evenals bij een zonnebank). Ook zijn magnesiumoxide stralers vrijwel onbreekbaar terwijl Keramische stralers sneller barsten bij schokken etc. Op de Magnesiumoxide stralers is de garantie ook veel groter dan op de Keramische stralers 2.    

Full spectrum stralers versus Magnesiumoxide stralers
Het voordeel van full spectrum is dat deze IR-A straling bevat waardoor er meer dieptewerking gerealiseerd wordt dan bij Magnesiumoxide stralers. Tevens is de opwarmtijd nihil. De gebruiksduur per sessie is beperkter in vergelijking met de midden- en lange golf stralers gezien de hoge intensiteit van full spectrum stralers. Een vuistregel is dat full spectrum stralers een therapeutisch karakter hebben (diepere ontspanning van de spieren), terwijl langegolf stralers meer dienen ter ontspanning. Het infrarood spectrum van de full spectrum stralers bestaat uit: 27% IR-A (korte golf), 58% IR-B (middengolf), 15% IR-C (langegolf). Het spectrum van Magnesiumoxide stralers beschikt over 5% IR-B en 95% IR-C.
 
Op dit ogenblik is een combinatie van zowel full spectrum als magnasiumoxide stralers de beste keuze. Deze zijn regelbaar en je beschik zo altijd over de juiste combinatie, instelling en intensiteit voor iedereen

Vragen   Contacteer ons