Finse Sauna                              Vragen   Contacteer ons 
 
De top voordelen voor de gezondheid bij het gebruik van de sauna
De nummer één van de meest aangehaalde voordelen van de sauna: medische studies tonen duidelijk aan dat stress in ons dagelijks leven onze gezondheid beïnvloedt In feite is de overgrote meerderheid van de ziektes stressgerelateerd . De sauna biedt "ontstressen" op een aantal manieren.De warmte van de sauna ontspant het lichaam , verbetert de bloedsomloop en stimuleert het vrijkomen van endorfines, die het gevoel stimuleren waarbij we ons goed voelen.

Ontspant de spieren en verzacht pijnen in spieren en gewrichten. Tijdens het verblijf in de sauna wordt ons lichaam verwarmd door de hete lucht, hierbij wordt door ons lichaam endorfine geproduceerd, dit stimuleert het aangenaam rustgevende effect. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld de pijn van artritis (en spierpijn na een intensieve fysieke training) verzachten en behandelen.

De lichaamstemperatuur stijgt door de warmte van de sauna , waardoor de bloedvaten verwijden en de bloedsomloop verbetert. De verhoogde bloedstroom versnelt het natuurlijke proces van genezing. Het kalmeert pijnen en versnelt de genezing van snijwonden en kneuzingen .

Uitstekend in combinatie met sportieve activiteiten, maak gebruik van de warmte van een sauna voor ontspanning van de spieren en om de spierspanning te verminderen. Tegelijkertijd worden melkzuur en andere giftige stoffen door transpiratie afgevoerd .

Door de huidige levensstijl of door zittend werk transpireren we niet meer actief. Hevige transpiratie heeft meerdere voordelen voor de gezondheid . Reguliere saunabaden bieden de voordelen van een diepe reiniging. Door de warmte in de sauna begint het lichaam te zweten.

De bloedvaten worden verwijd, dit stimuleert een verhoogde bloedtoevoer. Zweetproductie is voornamelijk bedoeld voor het koelen van het lichaam , en is samengesteld uit 99 % water - maar hevig transpireren in een sauna kan helpen om toxines (bvb. fracties lood, koper, zink,…) letterlijk uit te zweten.

Saunas zijn één van de oudste en meest bekende schoonheids-en gezondheidsbehandelingen voor de huid . Bij hevig transpireren wordt de huid gereinigd en dode huidcellen worden afgevoerd, hierdoor houden we onze huid in een goede conditie. Transpiratie voert bacteriën uit de epidermale laag af , het reinigt onze poriën, verbetert de capillaire circulatie en geeft de huid een zacht gevoel.

Uit onderzoek blijkt dat sauna de slaap verbetert. Als de lichaamstemperatuur verhoogt, zal men sneller in slaap vallen.

Transpireren kost energie; deze energie is afkomstig uit de omzetting van vet en koolhydraten in een proces dat calorieën verbrandt.

Duits medisch onderzoek toont aan dat regelmatige saunasessies verkoudheid en griep significant verminderen. Als het lichaam wordt blootgesteld aan intense warmte, produceert het sneller witte bloedcellen - die op hun beurt helpen bij het bestrijden van ziektes en virussen helpen te elimineren.

Een sauna voelt niet alleen goed , het is ook goed voor je. Of het nu de fysiologische veranderingen zijn die optreden in de warmte van een sauna , of gewoon de rust en warmte van de sauna, het voelt geweldig! Als we gedurend ons dagelijks leven vol stress de kwaliteit van onze gezondheid kunnen verbeteren dan zal de sauna hier een belangrijk deel toe bijdragen.
Één van de meest aangehaalde voordelen van de sauna;
Medische studies tonen duidelijk aan dat stress in ons dagelijks leven onze gezondheid beinvloed. In feite is de overgrote meerderheid van de ziektes stress gerelateerd . De sauna biedt "ontstressen" op een aantal manieren.De warmte van de sauna ontspant het lichaam , verbetert de bloedsomloop en stimuleert het vrijkomen van endorfine, dat het gevoel stimuleert waarbij we ons goed voelen.


Maar er is meer.....

De kracht van warmte

geniet van je eigen sauna

De voordelen van de sauna gaan verder dan uitsluitend ontgifting, het is ook goed voor je hart. Een saunagang staat gelijk aan lichaamsbeweging. Door de hitte van de sauna, wordt het hart getraind. De haarvaten gaan wijder open staan en de doorbloeding verbetert. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift van “American College of Cardiology”, is een sessie van 15 minuten in een sauna per dag gedurende 14 dagen voldoende om de functie van de endotheelcellen en de slagaders met 40 procent te verbeteren.
Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat regelmatig saunagebruik vooral nuttig is voor congestief hartfalen. Na dagelijkse saunasessies gedurende vier weken hadden 13 van de 15 patiënten met ernstig hartfalen een significante daling van de bloeddruk en een verbetering van de ejectiefractie (een maat voor het hart van het pompvermogen), van de inspanningstolerantie en van de zuurstofopname. Conclusie: herhaald toepassen van saunatherapie bij patiënten met chronisch hartfalen verbetert de inspanningstolerantie. (Tweede afdeling Interne Geneeskunde, Graduate School of Medicine, Universiteit van Toyama, Japan)

Andere aandoeningen waarvoor de sauna goed is:
• Chronische vermoeidheid
• Milde depressie
• Reumatoïde artritis
• Musculoskeletale pijn
• Huidaandoeningen