De opbouw van een staal-beton-liner zwembad stap voor stap.
Een dergelijk zwembad kan door de doe-het-zelver geplaatst worden, eventueel met assistentie van professionele zwembad bouwers.
 Overzicht zwembad staal - beton - liner

foto1 installatie zwembad staal - beton - linerstap 1foto2 installatie zwembad staal - beton - liner
 
Grondwerk en plaatsing van de constructie. Grondwerken zijn er bij elk soort plaatsing van zwembad, een monoblok,een bouwkundig bad, met moet beginnen met het graven van een gat.Om een goede keuze te maken voor de liggingvan uw zwembad, dient urekening te houden met de indeling van uw tuin, maar ook met de zonnestand en windrichting.
Voorzien nu reeds de aansluiting van de eventuele bodemafzuiging via de bodempot. Deze dient uit  te komen op afgewerkte hoogte.
 
 
 
foto3 installatie zwembad staal - beton - linerstap 2foto4 installatie zwembad staal - beton - liner
 
Hoogtebepaling en montage van de panelen. Men kan ook eerst de betonnen dek gieten. Naar plaatsingsgemak kan dit overwegen worden maar is niet noodzakelijk. De panelen worden aan elkaar vastgeschroeft en aan de achterzijde worden schorten gemonteerd. Via een schroef kunnen alzo de pannelen waterpas en recht geplaatst worden. Hou rekening met de hoogte als u eventueel nog bijkomende isolatie platen op de bodem wenst te leggen

 
 
 
 
foto5 installatie zwembad staal - beton - linerstap 3foto6 installatie zwembad staal - beton - liner

Bodemafwerking. Samen met het storten van de de betonvloer wordt ook de constructie rondom zelfdragend gemaakt middels de schoren die verankerd worden in een betonring. Voor de bodempot kan met in de betonnen vloer ook een opening laten in de beton waar de buis uitkomt. Dit kan men door een emmer gevuld met zand te plaatsen op die plek
 
 
 
 
foto7 installatie zwembad staal - beton - linerstap 4foto8 installatie zwembad staal - beton - liner

Plaatsing van de inbouwdelen, inhangprofiel en folie. Of de uitsparingen voor de lampen, skimmer, stofzuiger en inspuitstukken kunnen op voorhand gemaakt worden of ter plekke. In de uitsarringen kunnen de inbouwdelen ingebouwd worden en aan de achterzijde de nodige buizen aangesloten worden en geleid worden naar de technische ruimte. Boven op de rand van de constructie wordt nu het hung profiel geplaatst. via dit profiel wordt nu de liner geplaatst. De folie wordt aan de bovenkant van de panelen in dit profiel gehangen, waarmee het zwembad waterdicht wordt.
 
 
 
foto9 installatie zwembad staal - beton - linerstap 5foto10 installatie zwembad staal - beton - liner

Uitsnijden van de inbouwdelen en vullen van het zwembad. Voordat onderdelen uitgesneden worden dient de liner strak getrokt worden middels deze vacuum te trekken via een stofzuiger dien men plaatst tussen de liner en de zwembadwand. Als alles mooi strak is kan de bodemafzuiging uitsnijden en afmonteren. Aangezien de constructie 100% zelfdragend is, kan de grond romdom het bad zowel voor als na het vullen gestort worden.
 
 
 
foto11 installatie zwembad staal - beton - linerstap 6foto12 installatie zwembad staal - beton - liner

Aanvullen rondom en aansluiting van de technische installatie. Onze zwembaden worden standaard voorzien van een hoogwaardig pomp/filtersysteem, waarop uitbreiding mogelijk is. De mogelijkheid bestaat ook dat de tecniek aangesloten wordt door een professional.
 
 
 
 
 
foto13 installatie zwembad staal - beton - linerstap 7foto14 installatie zwembad staal - beton - liner

Optioneel: voorbereiding van de omranding voor het plaatsen van de randtegels en terras.